Onze tips

Tip 1: Investeer op lange termijn
Investeren in vastgoed betekent dat je toekomstgericht denkt, want vastgoed koop en verkoop je niet elke week. Meerwaarde op lange termijn is een mooie troef. Indien je kiest voor een goede locatie, stijgt de meerwaarde van je vastgoed.

Tip 2: Nieuw is altijd beter
Bij de aankoop van nieuwbouw zijn er minder onderhoudskosten en gebreken komen minder snel voor. Een huurder kiest ook liever voor nieuw afgewerkte interieurs.

Tip 3: Toekomstgericht denken
Kies voor materialen en een woningstijl dat tijdloos is. Niet iedereen houdt een opvallende keuzes.
Wat vandaag mooi én hi is, kan binnen enkele jaren al uit de mode zijn.

Tip 4: Kies voor een aanbod dat de doorsnee huurder zoekt
Investeer in een aanbod waar de markt naar vraagt. Ga zeker niet voor een te groot of te klein pand. De verhouding van het rendement van de huurprijs ten opzichte van de aankoopprijs moet kloppen.

Tip 5: Vraag advies aan experten
Een makelaar is gespecialiseerd in de do’s en dont’s van de vastgoedmarkt. Zij begeleiden de koper-investeerders in de berekening van mogelijke rendementen en meerwaarde. Ook hun juridische kennis is een troef bij de aankoop van investeringsvastgoed.

Tip 6: Verwacht niet te veel
Wees redelijk in je huurprijs. Zo ben je verzekerd van een vlotte verhuur en heb je voldoende geïnteresseerden voor je appartement of woning.

Tip 7: Ga voor onafhankelijkheid
Het is beter om te investeren in gebouwen met een beperkte aantal appartementen, waar je inspraak houdt in relevante beslissingen. Bij een investering in een woning ben je nog vrijer omdat er geen raad van mede-eigenaars beslist over gemeenschappelijke delen.

“Een investering in vastgoed is een goed buffer om het inflatie-effect tegen te gaan”

Evy Fourier

Contact

Maak een afspraak

Ben je klaar om te beleggen in één van onze investeringspanden, maak dan nu je afspraak!