Refuga en Terhasselt

Investeren in vastgoed loont vandaag, morgen en overmorgen

De financiële markten zijn turbulent, spaarboekjes brengen maar weinig op en toch ben je op zoek naar een meerwaarde voor je kapitaal.

De actuele maatschappelijke trends bevestigen dat investeren in vastgoed een zeer goede optie blijft. Economen voorspellen dat de vraag naar een huuraanbod zal toenemen. Vandaag de dag is nog 70% eigenaar van zijn eigen woning, terwijl 30% van de Belg zijn woning huurt. Hier komt de komende jaren een belangrijke verschuiving in, zoals we ook zien in onze buurlanden. We evolueren naar een verhouding waarbij nog maar de helft van de bevolking een eigen woning of appartement kan of wil aankopen.

Dit betekent dat de vraag naar een kwalitatief uitgebreid aanbod op de huurmarkt stijgt. Maar de huurder is kieskeurig. Lage energiewaarden zijn een must, een goede locatie is essentieel en een aangenaam comfort zijn een basisvoorwaarde. Nieuwbouwprojecten voldoen aan al deze eisen en zijn daarom zeer gegeerd bij huurders van alle leeftijden.

“Investeren in vastgoed loont in de toekomst meer dan ooit. Het is als de kip met de gouden eieren als je de juiste opportuniteiten vastneemt en kiest voor een belegging met een goede rendementsscore. Ons team van Investio neemt je graag bij de hand voor de juiste begeleiding.”

Investeer in vastgoed als wapen tegen inflatie

De inflatie bereikt hoogtepunten die we niet gewoon zijn met als gevolg een algemene prijsstijging van goederen en diensten. Je gespaarde geld wordt hierdoor minder waard. Dit is natuurlijk geen goed nieuws. Er is wel een positieve zijde aan inflatie en dat is dat vastgoedeigendommen ook mee stijgen in waarde.
Heb je geïnvesteerd in een opbrengsteigendom dat verhuurd wordt? Dan kan je de huurprijs indexeren en stijgt je maandelijks rendement.
Vastgoedinvesteringen zijn daarom de beste keuze om je kapitaal te verzekeren tegen waardeverlies door inflatie.

“Inflatie heeft verschillende oorzaken. De stijgende energieprijzen en de opwaartse prijsdruk van allerhande consumptiegoederen en grondstoffen is enorm, omdat het aanbod de vraag niet meer kan volgen’, vertelt vastgoedmakelaar Evy Fourier. ‘Verder leidt de schaarste in arbeidskrachten tot hogere loonkosten voor bedrijven, en die rekenen ze vervolgens door in hun dienstverlening en producten. Al die factoren wijzen erop dat we van de hoge inflatie niet meteen verlost zullen zijn.’

Dat de rente op spaarboekjes tegenwoordig verwaarloosbaar is, wisten we al. De hoge inflatie brengt echter meer slecht nieuws voor de klassieke spaarder. De prijzen stijgen, waardoor je koopkracht vermindert. ‘Vandaag brengen spaarboekjes nauwelijks 0,5% rente op’, zegt Evy Fourier. ‘Dan moet je je geld wel langer dan een jaar laten staan. Maar om het nettorendement te kennen moet je ook de inflatie in rekening brengen. Alles wordt duurder dus binnen een jaar kan je met één euro minder kopen dan vandaag. De inflatie ging in september 2022 naar 13%, het hoogste niveau sinds 1983. Als je na een jaar sparen €1050 op je rekening hebt staan, dan is dat nog maar een koopkracht van €930. Kortom: je geld zal uiteindelijk een stuk minder waard zijn dan toen je het op je rekening plaatste.’

“Een investering in vastgoed is een goed buffer om het inflatie-effect tegen te gaan”

Evy Fourier

Contact

Maak een afspraak

Ben je klaar om te beleggen in één van onze investeringspanden, maak dan nu je afspraak!