Investeer in vastgoed als wapen tegen inflatie

De inflatie bereikt hoogtepunten die we niet gewoon zijn met als gevolg een algemene prijsstijging van goederen en diensten. Je gespaarde geld wordt hierdoor minder waard. Dit is natuurlijk geen goed nieuws. Er is wel een positieve zijde aan inflatie en dat is dat vastgoedeigendommen ook mee stijgen in waarde.

Heb je geïnvesteerd in een opbrengsteigendom dat verhuurd wordt? Dan kan je de huurprijs indexeren en stijgt je maandelijks rendement.

Vastgoedinvesteringen zijn daarom de beste keuze om je kapitaal te verzekeren tegen waardeverlies door inflatie. (meer…)

‘Een investering in vastgoed is een goede buffer om het inflatie-effect tegen te gaan.’

vastgoedmakelaar Evy Fourier

Beleg veilig in vastgoed

Wat je dan wel met je geld kan doen? Investeren in vastgoed, bijvoorbeeld. ‘Een investering in vastgoed is een goede buffer om het inflatie-effect tegen te gaan’, zegt Evy Fourier. ‘Een groot voordeel is dat de waarde van je onroerend goed gewoon meestijgt met de inflatie.’ Of zelfs sterker stijgt, als je de evolutie van de vastgoedprijzen van afgelopen jaren bekijkt.

Als je je woonst in de tussentijd bovendien verhuurt, kan je jaarlijks de huurprijs indexeren. Je verhoogt de prijs met een percentage dat samengaat met de inflatie, waardoor je rendement niet vermindert. ‘De vaste aflossing van je hypothecaire lening blijft wel dezelfde – als investeerder hou je op termijn dus elke maand meer over’, verduidelijkt Evy Fourier. ‘De indexatie van de huurprijs zorgt voor een solide bescherming van je geïnvesteerde geld.’

Is investeren in vastgoed ook iets voor jou? Stel ons gerust al je vragen.

Op zoek naar een interessant investeringsproject? De kip met de gouden eieren? Vestio toont je de weg door het complexe landschap van de vastgoedmarkt en berekent welke rendementen je mag verwachten. Ze begeleiden je tot aan de voordeur van je ideale investering. Zelfs na je aankoop kan je rekenen op een excellente service in het beheer van je vastgoedportefeuille. Hoe uitgebreid is deze dienstverlening? Dat kies je zelf!

Contact

Maak een afspraak

Ben je klaar om te beleggen in één van onze investeringspanden, maak dan nu je afspraak!